Ki a nagyobb kakas a szemétdombon?

Kategória: 
Office szféra

"Ez az anyag jó, jól készítetted el, tartalmazza az információkat, köszönöm szépen! Csak még légy szíves a szürke cellákat színezd át kékre, a zöldeket pedig szürkére, a fejléc pedig legyen piros. És mentsd el pdf-be, ne wordbe és úgy küldd át." Ezeknél a jellegű kollegiális megjegyzéseknél érzem azt, hogy iszonyatos káromkodhanténkom támad. Szóval én, miután összeszedtem az infókat, segítettem neked és most együtt fel kellene dolgozzuk az adatokat színezgessek, és más formában adjam meg ugyanazokat az információkat, azaz még töltsek el vele félórát, mert neked így jobban tetszik??!!


Kakas felturbózva

Bocs, te kekec majom, csináld meg magad! Ezt nyilván nem lehet mondani, mert akkor rögtön rádpirítják, hogy nem akarsz segíteni, nem támogatod mások munkáját és nem tudsz csapatban dolgozni. És akkor ilyenkor még eltöltesz egy félórát azzal, hogy úgy dobd vissza ezt a komplett irreleváns kérést, hogy ne tudjanak szakmaiatlan hozzáállással vádolni.

Szóval, miután vulgárisan kiüvöltöztem magam, akkor két lehetőségem van: megmondom ápertén, hgy ez időpocsékolás és nem tudok erre több időt szánni, vagy mosolyva elmondom, hogy milyen kedves vagy, mennyire örülök, hogy együtt dolgozunk (látjátok, honnan fúj a szél? tápláljuk a másik egóját) és hogy természetesen megcsinálom. Ha ez utóbbi megoldást választom, akkor legközelebb is számíthatok rá, hogy egy hiányzó vessző miatt kapok újra vissza egy szöv eget, ha meg az első, akkor a bosszúállóbbal szabotálnak, az okosabbak pedig megértik, hogy nem játszom a ki a nagyobb kakas a szemétdombon játékot.

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

Hozzászólások

A hozzászóláshoz add meg adataid vagy jelentkezz be Facebookkal

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.