3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Kategória: 
Office szféra

A trendek követése, a véleményformálók írásainak az olvasása időt és energiát igényel, vagy lefordítva mindennapi életünkre akkor éppenséggel nem tudsz vacsorát készíteni, a gyerekkel foglalkozni, x jelentést befejezni, mert ez utóbbira időt szántál, mert most, ebben a pillanatban fontos, viszont az előbbi nem most fontos, hanem a jövőd szempontjából az.

1. A jövőd miatt fontos, hogy tudd mi történik

Folyamatosan figyelned kell, hogy milyen újdonságok születnek technikai téren, hogyan változik a társadalom szerkezete, mi határozza meg a társadalmi korosztályok életstílusát, kommunikációját, mert ez az, ami a te munkádat befolyásolja. Nem feltétlenül most, ebben a pillanatban, hanem középtávon vagy hosszútávon. A jelenben kidolgozott jövőbeli stratégiád szempontjából lényeges, hogy kövesd a piacodra, országodra meghatározó újdonságokat.


Fontos a kitekintés.

3. Az értékteremtés miatt fontos, hogy tudd mi történik

Az ügyfeleidnek folyamatosan értéket kell teremtened, mert ők azt a szolgáltatást veszik meg, amelyik számukra értéket, de egyre inkább plusz értéket biztosít. Azt a tejet veszi meg, amelyik finom és egészséges, azt az autómosót használja, amelyik alaposan tisztít és újrahasznosítja a vizet, azt a hírportált olvassa, amelyik mérvadó és hiteles cikkeket állít elő. Ahhoz, hogy mérvadó és hiteles légy, nincs mentség, mindig tudnod kell, hogy az ügyfeleid számára mi jelent értéket. Ha nem követed a változásokat és figyelsz a globális trendekre is, lemaradsz egy fontos információforrásról.

4. Az új üzleti lehetőségek miatt fontos, hogy tudd mi történik

Olvastál már olyan hiánypótló üzleti vállalkozásokról, amelyeket azért hoztak létre, mert látták, hogy az nyugaton jól működik, itthon pedig nem létezik? Nyilván itthon/otthon más a piaci valóság, eltér a kereslet vagy a vásárlóerő, de ez már az üzleti tervezés szakaszában fontos szempont. Ötletért természetesen lehet a szomszédba menni – hiszen a kivitelezés már mindenkinek a saját kockázatára megy.

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

Hozzászólások

A hozzászóláshoz add meg adataid vagy jelentkezz be Facebookkal

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.

Fegyelmezés: csinálja inkább valaki más...

Nehéznek érzem azt, hogy fegyelmezzem a gyermekeimet. Olyan szigorú arcot kell vágni, mint a hatnapos citrom és nem szeretem ilyennek látni magam. A nap végére már teljesen el vagyok bódulva attól, hogy a két ördögfiókát, akik bár rendkívül jóindulatú, szeretetteljes lények, időnként ki kell szakítani a létezés-öröm-játék bábból és rá kell venni arra, hogy fogat mossanak, felöltözzenek, ebédeljenek stb.