Office szféra

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

A kontroll és a hatékonyság házassága: a standardizálás

A standardizálás különböző méretű és nagyságú cégek esetében egyaránt nagyon hasznos vállalatirányítási eszköz tud lenni. Persze akkor, ha nem visszük túlzásba és nem a standardizálás kedvéért standardizálunk.

A storytelling, mint kommunikációs módszer

A storytelling, azaz a mesemondás/történetmondás menő dolog. Cikkeket írnak a jelenségről, konferenciákat szerveznek neves külföldi meghívottakkal nem kevés részvételi díjért. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem valami egetrengető újdonságról beszélünk, hiszen a jó mese mindig is hatalmas erejű  ihletforrás volt, modellértékű, inspiráló, szórakoztató. Ami új az az, ahogyan a multik alkalmazzák azzal, hogy a reklám mellett a történetnek is szerepet szánnak.

Névjegykártya vagy névjegy?

Utálom a fölösleges papírgyűjtögetést, ezért aztán csak a legszükségesebb névjegykártyákat tartom meg. De azt is csak addig, amíg beleírom a telefonomba, vagy megkeresem az adott személyt a közösségi hálón. Igazából nem tartom meg egyáltalán a kártyákat, viszont az elektronikus névjegyeket értékelem.

Mire jó egy ellenfél?

Egy projektnél általában egy-két megkötéssel dolgozunk, azaz időre és a megadott büdzséből kell gazdálkodnunk. Éppen ezért a projekttervezési szakaszban kritikus jelentőségű lehet az érintett csoportok megfelelő beazonosítása és menedzselése.

Ki a nagyobb kakas a szemétdombon?

"Ez az anyag jó, tartalmazza az információkat! Csak még légy szíves a szürke cellákat színezd át kékre, a zöldeket pedig szürkére, a fejléc pedig legyen piros." Tényleg?! Színezzem át?? Nem mondod!!

Homo corporatiens – avagy a korporáció kitermelte emberfajták

Homo Normalis: ez a normális típus, ez minden emberre jellemző állapot, a korporációba kerülést követő 3 hónapban. Aztán kezdetét veszi egy átalakulási folyamat, amelynek során a korporáció kifejleszti a díszpéldányait ....