Öt ok, amiért a nők nem beszélnek a szexről

Kategória: 
Magánterület

Vannak, akik szégyellik, vannak, akik nem csinálják, mások pedig egyszerűen diszkrétek. Próbáltam a barátnőimmel, a családi barátok feleségeivel erről a témáról beszélni, de eléggé kudarcosokra sikeredtek ezek a szösszenések. Nem tudom, hogy minden házas ember fejében mennyire nyilvánvaló az, hogy a SZEX az alap. Ez így giccses és elcsépelt, de csak azért, mert a gyakorlatban hajlamosak vagyunk egyéb, kisebb intenzítású szórakozásokkal kompenzálni magunkat: inkább a gyerekel alszom, mert olyan jól odabújik hozzám, és pihe-puha a bőre, nem szúr és horkol. Vagy inkább olvasok, tévézek, sörözök, éjfél körül viszont már, teljesen elálmosodva épp elég aludni, merthogy mozogni már úgysem tudok.


Mitől nő a nő?

Szóval, miért nem beszélnek a nők a szexről:

 1. Nem csinálják

  Mégis mikor lehetne, amikor annyi, de annyi a dolog és mind az ő vállukat nyomja: farmert kell vasalni, dolgozni kell menni, háromfogásos ebédeket főzni, mindig takarítani, hogy csillogjon a hőszigetelő ablak, barátokat kell fogadni, a gyerekeket istápolni és kiszolgálni, amennyire csak lehet. Tényleg, mikor? Ilyen rengeteg teendő közt valóban elvész a gyerek, azaz a NŐ.

 2. Nem jó

  Olvastam egy olyan bejegyzést, hogy egy nő – csupa kisbetűvel – nagyon szereti a férjét, imádja, de kéri szépen az ő kérdésének az olvasóit, hogy adjanak neki tanácsot, hogy védhetné ki a szexet az ünnepek alatt. Ötleteket kér, hogy a férje közeledését elkerülje. Ettől a kérdéstől majdnem lefordultam a székről. Azazhogy hónapokig együtt jártak, aztán összeházasodtak, majd házasok és nem szexelnek? S mégis, ezt az alapösztön mivel sikerült így elnyomni? Arra tippelek, hogy nem jó a szex – mindketten tudatlanok vagy csak az egyik,  de nem is érdekli őket annyira a téma, hogy megoldják. Kár, mert nagy örömforrástól esnek el.

 3. Unják

  Az tény, néhány hónap után lanyhul a nagy fizikai fellángolás, rájövünk, hogy a másik is ember, ő is vakarja az orrát, a koszos zoknit pedig az ágy alá gyűjti (vajon minden férfi ezt teszi?). Már nem udvarol, nem hoz naponta virágot, időnként rosszkedvű. S én elkezdem unni, mert már nem ugrál körül és szórakoztat, hanem hagyja, hogy feltaláljam magam. Unom magamat, ebből kifolyólag unom az embert és unom a szexet is, ezért más elfoglaltság után nézek.

 4. Prűdek és/vagy diszkrétek

  Nem tabu, de egyeseknek annyira intim szféra, hogy nem szívesen beszélnek róla. Attól még művelik, nagyon élvezik, időt szánnak rá, utánaolvasnak, képezik magukat, ötletelnek és ÉLIK. A társukkal megbeszélik, hogy mi volt jó, mi nem volt jó, mit szeretnének kipróbálni, megteremtik rá az alkalmat. Tudják, hogy semmi baja nem lesz a gyereknek, ha időnként a nagyit is boldogítja.

 5. Kompenzálnak

  A szexuális öröm alapösztön, olyan, mint az evés vagy ivás. Ha tehát nincs jelen, valamilyen okból kifolyólag, akkor kompenzáljuk, igyakszünk pótolni a hiányát. Például ehetünk sokat, amitől nagyon elhízunk, amitől aztán szégyellni kezdjük a testünk és nem akarunk örömöt szerezni magunknak. Nagyon leleményesek vagyunk, ha kompenzálni akarunk valamit: lehetünk például amatőr futók, aki minden szabadidejüket erre szánja, vagy élhetünk nagy szociális életet. Annyira nagyot, hogy a szexre már nem futja.

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

Hozzászólások

A hozzászóláshoz add meg adataid vagy jelentkezz be Facebookkal

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.