Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Kategória: 
Magánterület

Mi adja azt, hogy mennyire lát valaki nőnek? A külső számít, de csak elsőre. Hála Istennek, mert ha csak ez számítana a barna hajú, kedves mosolyú, szolid lányok nagy eséllyel pártában maradnának. Én a karizmára szavazok akkor, amikor a nőiességet meghatározom. Nem tudnám viszont pontosan meghatározni, hogy mi alakítja a karizmát. Mindenképpen belső kisugárzás, egy meleg, nyugodt, egészséges, érett, bölcs belsőnek a kisugárzása. Ezt pedig egyetlen fodrász, manikűrös-pedikűrös vagy Desigual cucc sem tudja felváltani. Vannak nők, akikből árad az, hogy ők nők és nem attól lesznek azok, hogy annak tettetik magukat. Biztos ismertek ti is ilyen hölgyeket: mély dekoltázs, rövid szoknya, far- és fenékdomborítás – messziről virít, hogy megjátsszák azt, hogy nők.

Az, aki belülről árasztja a nőiességet, azon azt érzem, hogy ez az eszenciája, a lénye, a külsőn túlmenően érzem annak.


A Nő: ápolt külső, belső kisugárzás

Olyan ez, mint a frissen végzett színész, és az, aki már legalább tíz éve a szakmában van: ha ezek ketten együtt játszanak, akkor a fiatal azt az érzést nyújtja nekem, mint nézőnek, hogy játszik, enyhén jellegtelen is, mintha üres kagyló lenne. A tapasztalt viszont maga a Karakter, aki magából árasztja a jellemet és nem külső megnyilvánulásokra hagyatkozik.

Egy Nő idővel érik Nővé: gyereknek születik és a tapasztalás útján fejleszti ki magában azt a Nőt, aki ő lehet. A női kisugárzás, ahogy a férfiúi is, élettapasztalat kérdése.

Emlékszem, kislányként imádtam a hosszú hajam, de mihelyt valaki megdicsért, hogy „Milyen aranyos kislány”, rögtön zavarba is jöttem. Kifejezetten zavart, ha valaki lánynak nézett, sokkal jobban szerettem volna fiúnak születni.

Kamaszként még jobban zavart, ha lányt láttak bennem, s a nő attól volt nő a szememben, hogy magas sarkú cipőt és ruhát viselt.

Fiatal felnőttként igyekeztem nőiesnek látszani,ez főleg öltözködésben nyilvánult meg, de nem igazán éreztem magam komfortosan ebben a szerepben. Mindenki más okosabb és szebb volt, mint én és nagyon elcsodálkoztam azon, amikor az egyik kollégám elmesélte, hogy hány másik kolléga látja bennem a Nőt. Na, kérem, hát ettől teljesen bepánikoltam. Amikor egyetemre kellett járni, mellette félállásban dolgozni és abból még el is tartani magam, és akkor itt mások Nőt látnak bennem? Na, hagyjuk ezt.

Ma belső igénynek érzem azt, hogy vigyázzak a súlyomra, csinosan öltözzek – nem azért, hogy másnak tetszek, hanem mert részben ez adja a női mivoltomat: az ápolt női külső iránti igényesség. De ez csak a kagylóhéj, emellett ott van az évek alatt felgyűlt tapasztalat: a tanulás, a szülés, a párkapcsolat, gyász és elengedés, napi mókuskerék ellenére örömet keresni minden napban, felülemelkedés depresszión, negatív gondolatkígyókon, kisebb-nagyobb bukásokon.

Nem hiszem, hogy ez sokban különbözne sok más hasonló korú nő tapasztalatától s attól, hogy minden helyzetben próbálok boldog lenni és asszertíven élni, azaz élni és élni hagyni. Néha hisztis vagyok, már kora reggeltől, máskor pedig könnyen elérzékenyülök, de nem ez határozza meg a nőiességemet, inkább az, hogy a változások ellenére igyekszem konzisztens maradni emberi magamhoz.

Summázva: igényes vagyok a női külső iránt, de elsősorban egészséges ember akarok maradni fizikailag és szellemileg. Mert a kettőnek együtt köszönhetem, amikor a férfiak Nőként néznek rám az utcán.

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

Hozzászólások

Ildiko Unti képe
A nő,mint,ember is!---A méltatásból hiányzik: Mi a fontos még?---hogy hogy szóllal meg a nő,és mint mond,a beszéde alatt!

A hozzászóláshoz add meg adataid vagy jelentkezz be Facebookkal

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Fegyelmezés: csinálja inkább valaki más...

Nehéznek érzem azt, hogy fegyelmezzem a gyermekeimet. Olyan szigorú arcot kell vágni, mint a hatnapos citrom és nem szeretem ilyennek látni magam. A nap végére már teljesen el vagyok bódulva attól, hogy a két ördögfiókát, akik bár rendkívül jóindulatú, szeretetteljes lények, időnként ki kell szakítani a létezés-öröm-játék bábból és rá kell venni arra, hogy fogat mossanak, felöltözzenek, ebédeljenek stb.