Barchobázom a férjemmel

Kategória: 
Magánterület

Láttátok a Mátrix című filmet? Amikor figyelik a nagy képernyőn a számcsíkokat és időnként a rendszerbe hiba kerül és akkor még jobban összegubancolódnak a sorok?

Többéves házas vagyok, de időnként, amikor a férjemre nézek, pont így érzem magam. Amikor csak rendben folynak a számok, akkor sem értek mindent, de aztán néha teljesen összegubancolódnak. És, mint egy rendes társ, aki próbál megfelelni, próbálom kideríteni, hogy mégis mi zavarhatja szívem csücskét. Ez kábé így zajlik:

-          Mi zavar, szívem? Rosszkedvűnek látszol...

-          Nincs semmi, unalmas nap volt.

-          (Anya, most egyet görgörözök, nézz ide!!!)

-          (Görgörözik a gyermek? Mi a szösz lehet az?)

-          (Mit csinálsz, bogárka? – kiáltok vissza a fürdőbe)

-          Valamelyik kollégád bosszantott fel?

-          (Anya, gyere ide!!! Görgörözök!!)

-          Nem, nincs semmi.

-          Mindjárt visszajövök, bocsi.

(Kitrappolok, gyermek a fürdőben, éppen gargalizál, hála Istennek, csak a szókincse még nem elég gazdag hozzá). Nappaliba menet a másik gyermek is igényt tart rám:

-          Anya, mennyi 49 osztva 3-mal?

-          ühüm, hát az... khm. Mindjárt kiszámolom. De te miért nem számolod ki?

-          Nem értem, s a többiek sem értették és most nem tudom megoldani.

-          Na, gyere nézzük.

(Visszaérek a nappaliba, a férj éppen billentyűz és híradót néz, nekem pedig vacsorát kellene készíteni. Közben eszembe jut, hogy az édesanyját holnap műtik, biztos ez zavarja. De nem lenne egyszerűbb mondani??? Mármint a szájával és nem a halálravált arcával??!! Aztán megkapom az igazolást is).

-          Nem kérsz egy pohár italt?

-          (Szóval a műtét zavar és aggódsz.)

-          Persze, kérek, tölts nekem is.

Vacsora lezavarva, gyermekek alszanak, férj még megiszik három pohár italt aggodalmában. Halál ideges szegény, de be nem vallaná, még jó, hogy az arcára/”a képernyőre” van írva.  

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

Hozzászólások

A hozzászóláshoz add meg adataid vagy jelentkezz be Facebookkal

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.