Az Én időm

Kategória: 
Magánterület

Idő kell, kábé egy óra arra, hogy az egyik szerepből kilépjek, és más stílust vegyek fel. A munkahelyen, szakemberként több különböző terület sokféle projektjén zsonglőrködöm, felnőtt emberekkel racionális közegben tárgyalok. Időnként belecsöppenek egy-egy szívek harca típusú jelenetbe, amit a kollégák nekem vagy másnak szánnak és ezek azok a jelenetek, amik emocionális potenciáljukból kifolyólag hatnak rám. Viszont sem időt, sem energiát nem akarok ezekre szánni, így csak este tudom feloldozni magam, persze azon kivételektől eltekintve, amikor elég felnőtt kollégával van dolgom, és meg lehet beszélni. A szívek harca típusú hisztis jelenetek mellé társulnak a különböző feladatokból adódó feszültségek: sikerül, nem sikerül? Jól csinálom, elég pontos és szakszerű vagyok? Illetve megint várnom kell valamire, egy információra, egy jóváhagyásra stb.


Az Én időm: amihez nincs szerep

Ezzel a puttonnyal érkezem a suliba, ahol a gyerekekkel szintén mindenféle érdekesség történik: ez beárult, írtunk felmérőt, az egyik csúfolt, a másik kedves volt és rámmosolygott. Megérkezik Férj is, és indulunk hazafelé. Az elkövetkező egy óra a szerepváltásról szól: ésszerű és energiahatékony viselkedést leépíteni és megértőnek, toleránsnak lenni, nevetni apróságokon, mert ezek segítik a feloldódást, nálam is, a gyereknél is. Nem idegesnek lenni, ha munkahelyi mértékkel számolva egy történetnek lassabban jutunk a végére, nem rárecsegni a gyerekre, ha nyafog és nyűgöl (nyolc óra ovi után bőven van rá oka). Férjnek is vannak jelenetei és helyzetei a munkahelyen, meghallgatni, azaz tényleg meghallgatni, és érdeklődni arról, hogy mi történt, hogy érezte magát, nem csak hallgatni, miközben mondja. Ez már az anya-feleség szerepkör, amihez társul egy kis háziasszonykodás is, mert elő kell állítani a vacsit, elmosni-megmosni-felmosni-leszedni-összefogni-kiteríteni. Ez most nem panaszkodás, mert Férj igazi társ és úriember, segít és lehet rá számítani.

És akkor eljön az én időm, az emberi időm, általában azután miután ágyba kerülnek a gyerekek – ezt nagyon várom, mert akkor egyedül vagyok, valamit nézek a tévén, bármit, és egyedül vagyok. Nagyon élvezem és kimondhatatlanul szükségem erre a félórára-órára, amikor csak magam vagyok, mielőtt bebújok az ágyba Férj mellé. Kell nekem ez az idő és az is kell, hogy Feleség legyek Férj mellett.

Reggel emberként indulok, álmos vagyok és meg sem fordul a fejemben, hogy a szerepeimmel foglalkozzam. De öltözködéskor Nő vagyok, Nő akarok lenni és úgy öltözöm, hogy ezt tükrözze: szoknya, ruha, néha farmer, csinos blúz, karcsú kabát, harmonikus színek, enyhe smink.

És ez itt mind az Én időm.

 

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

Hozzászólások

A hozzászóláshoz add meg adataid vagy jelentkezz be Facebookkal

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.