Magánterület

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.

Fegyelmezés: csinálja inkább valaki más...

Nehéznek érzem azt, hogy fegyelmezzem a gyermekeimet. Olyan szigorú arcot kell vágni, mint a hatnapos citrom és nem szeretem ilyennek látni magam. A nap végére már teljesen el vagyok bódulva attól, hogy a két ördögfiókát, akik bár rendkívül jóindulatú, szeretetteljes lények, időnként ki kell szakítani a létezés-öröm-játék bábból és rá kell venni arra, hogy fogat mossanak, felöltözzenek, ebédeljenek stb.

Az Én időm

A nap nagyrészében a korporatista mundért viselem, három órára átvedlek anyukává, majd egy-két óra marad arra, hogy feleség legyek. Mindezt egymás után váltogatom, illetve párhuzamosan csinálom úgy, hogy mindeközben igyekszem elsősorban ember és nő maradni.

Torna, csak kellemesen!

Ma a kamaszodó fiam tornászni hívott, és miközben guggolásokat meg hasizom-gyakorlatokat végeztünk Mama Casst és a Dream of me-t hallgattuk. És közben isteni jól éreztük magunkat.

Miért szeretek/nék minimalista lenni?

Nem akarok nagyobb fizetést, nagyobb házat, nagyobb autót, viszont nagyon szeretnék napi három-négy óránál több időt tölteni a gyerekeimmel és a férjemmel, mert nekem ez számít. Kábé innen gondolom azt, hogy kvalifikáltam magam a minimalista életmódra.

Bálint-nap: pró és kontra

Egy okos ismerősöm azt mondta, hogy úgy illik kritizálni, ha előtte el tudok mondani három jó dolgot róla. Tehát igazából ez egy Bálint-napot meglovagoló kereskedelmikampány-ellenes bejegyzés lesz, mert most van itt az ideje.

Pendragonék, avagy a jó olvasás élménye

Ismeritek azt a típusú olvasás-élményt, amikor már az első oldalak beszippantanak és a hangulat elkísér a könyv végéig? Ez persze akkor, amikor legalább a köny felét egyhuzamban ki tudom olvasni. Mert kétféle olvasást ismerek: a kis lépések stratégiáját, illetve a beszippantósat.

Öt tipp a kielégítő lustálkodáshoz

Érezted azt, hogy nem érdekel a híradó? Hogy zavar, ha valami újabb dolgot kell megjegyezni? Ha már megint el kell menni valahová?