Magamról

Szeretettel üdvözöllek az Office Mami oldalon. A blogomnak az a célja, hogy lazán és tömören írjak a fontos dolgokról: családról, hivatásról, a folyamatos tanulásról és önfejlesztésről.

officemami

Imádom az élményeket és arra törekszem, hogy ezekből minél többet nyújtsak azoknak, akiket szeretek, mert fontosabbak, mint a materiális javak.  

A munkámban igyekszem korrekt lenni-maradni, illetve jó minőséget szolgáltatni, mind a tartalmában, mind a formájában.

Szeretek ésszel nekiállni egy problémának, majd a legrövidebb úton a legtöbbet kihozni belőle.

Tanulok, olvasok, új kulcsokat keresek régi problémákhoz, és imádok beszélgetni nagyjából bármiről.

Minimalista vagyok annyira, amennyire nekem kényelmes, nem terhelem túl az életem fölösleges udvariaskodásokkal és a lényegre figyelek.

Nem abszolút igazságot, hanem a tiédtől eltérő perspektívát nyújtok, az enyémet. Ha nem értesz egyet, írd meg civilizáltan. A trollkodást nem fogadom el.

Ajánlom a cikket

Ajánlom az oldalt

További írások

Tavasz van! Előbb fogyjál le és utána kezdj edzeni!

Van egy kis vagy nem annyira kis túlsúlyod? Hát akkor kezdj el szaladni vagy biciklizni, de lehetőleg rögtön 10 kilométerrel kezd. Ettől aztán elkezd fájni a térded és bejelentkezel egy ortopédhez. Középkorú férfiismerőseim példájából okulva ne kezdd te is rögtön a túlzásba vitt mozgással – előbb fogyj le!

3 érv, hogy miért kövesd te is a trendeket

Tudod, mi az a like, share, LI vagy twitter? Az érzelmi intelligenciáról vagy virtuális valóságról hallottál? A millennials generáció mond számodra valamit? Néhány példa arra, hogy ha egy adott területen dolgozol, miért kell tudnod arról, hogy ott mi történik. Mert másképp már nem tudsz értéket teremteni sem magadnak, sem másoknak.

Öt tipp, hogy mit kezdj akkor, ha túl sok emailed érkezik

Minden korporatista kartársam napi szinten igyekszik megbirkózni a folyamatosan érkező emailekkel: ezek száma több tíztől akár két-háromszázig is terjedhet, de nyilván a határ a csillagos ég. Legyünk őszinték, ki tud naponta kétszáz levelet átfutni, végigülni legkevesebb egy, cirka egyórás megbeszélést és közben még ugyebár telefonokra válaszolni, projekteket futtatni, az újakra pedig terveket kidolgozni? Hát senki, fölösleges is ilyen elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Fogyásom története – hét dimenzióban

Három évvel ezelőtt 9 kilogrammot fogytam kb. 4 hónap alatt, átlagban félkiló ment le rólam hetente. Viszont azt megelőzően szintén négy hónapba tellett, amíg hozzászoktattam magam a másféle étrendhez és a rendszeres evéshez.

 

Mitől nő a nő: a nagy mellektől vagy a karizmától?

Pár éve olvastam egy kifejező Karinthy Frigyes idézetet: „Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” A lényeg: én annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejön.